Teknologi gir oss mer tid til hverandre

Administrerende direktør Michael Jacobs er stolt av at Atea er samarbeidspartner med TV-aksjonen for andre gang. 


  - Banebrytende teknologi gjør at verden går litt fortere og vi har flere møteplasser enn noen gang. Først og fremst må vi snakke mer sammen, sier administrerende direktør i Atea, Michael Jacobs.  

- I år som i fjor jobber TV-aksjonen med verdier som står så tett med våre egne. Det er en merkbar endring på alle våre kontorer: saken er så viktig, fordi ensomhet treffer hver og en av oss i ulike situasjoner i livet. Nå har vi muligheten til å gjøre en forskjell. Derfor samarbeider vi i Ateamed TV-aksjonen. 

 

Atea har også et sterkt internt engasjement. I 2018 frontes TV-aksjonen i alle Ateas kanaler som intranet, nyhetsbrev og på sosiale mediekanaler. Her oppfordres alle ansatte å melde seg som bøssebærere. I tillegg har enkelte av Atea 25 kontorer en egen returordning for ee-avfall, GoITLoop. Gjennom denne ordningen leverer inn ansatte brukt digitalt utstyr som de ikke lenger bruker. Det som kan brukes på nytt videreselges. Overskuddet går til TV-aksjonen.  

Selv er den administrerende direktøren opptatt av hva Atea kan gjøre i det daglige for å motvirke utenforskap – og særlig det han kaller digitalt utenforskap. Han understreker at vi må bruke teknologi til å åpne dører. 

- Teknologiens og særlig internettets mange muligheter gjør at vi skal kunne snakke mer sammen. Av ulike årsaker er det allikevel mange som faller utenfor. Digitale hjelpemidler, som mobiler, datamaskiner eller sensorteknologi må tilpasse seg oss som brukere, hvis ikke er den unyttig. Digitalt utenforskap handler ofte om feil teknologi for den det gjelder.

Jacobs sier at det er likevel er hjelpemidler som skal bidra til inkludering, ikke erstatte de fysiske møtene. Først og fremst må vi snakke mer sammen. 

- Menneskets utvikling har alltid blitt drevet frem av teknologi. I førersetet har det vært kommunikasjon. Nå kan vi lettere enn noen gang betale ukelønn til ungene, få en legesjekk fra sofaen eller lære hvordan vi skal fikse vaskemaskinen. Teknologien gir oss mer tid. Tiden bør vi bruke på hverandre.

For TV-aksjonen er det ingen tvil om hvor viktig bidraget til Atea er. 

Vi er utrolig takknemlige for den jobben Atea gjør. De er både profesjonelle og engasjerte i saken og TV-aksjonen. Engasjementet og det uvurderlige bidraget viser hvor viktig det er å ha med ulike aktører med det de er best på, og det er vi utrolige glade for, sier aksjonsleder Vibecke Østby.