239 millioner til årets TV-aksjon for Kirkens Bymisjon

TV-aksjonen samlet inn hele 239 millioner til Kirkens Bymisjons arbeid for et varmere og mer inkluderende samfunn. 


Adelheid Firing Hvambsal, generalsekretær i Kirkens Bymisjon og Vibecke Østby, TV-aksjonsleder. FOTO: Torstein Ihle

– Jeg er så takknemlig. Sammen skal vi skape fellesskap for mennesker som i dag står utenfor, sier Adelheid Firing Hvambsal, generalsekretær i Kirkens Bymisjon.

Hele Norge åpnet lommebøker og hjerter den 21. oktober for TV-aksjonen. 

– På vegne av Kirkens Bymisjon er jeg både ydmyk, takknemlig og rørt. Resultatet av TV-aksjonen vil bety mye for de enkeltmenneskene som får en jobb å gå til, en seng å sove i eller utstyr som gjør at de kan delta på fritidsaktiviteter. Tusen takk til alle som har bidratt, sier Firing Hvambsal.

100 000 bøssebærere gikk årets viktigste søndagstur og banket på dører i hele landet for å samle inn penger til Kirkens Bymisjons arbeid for et varmere samfunn med rom for alle.

Landets skoler har arrangert skoleløp, stekt vafler, bakt og solgt tegninger og samlet inn mer enn 8,3 millioner kroner. Næringslivet satte ny rekord med 33, 3 millioner. På Vipps kom det inn 37 millioner og i kontanter på bøssa kom det inn 90 millioner. Også P3-aksjonen ga alt, bokstavelig talt med hud og hår, og sørget for ny rekord med hele 7,84 millioner til TV-aksjonen NRK Kirkens Bymisjon.

–I hver eneste by og bygd har store og små, unge og eldre stilt opp for å støtte det viktige arbeidet til Kirkens Bymisjon. Hver dør som er banket på, klem som er gitt, møte som er skapt og krone som er puttet på bøssa er helt uvurderlig. Et mer inkluderende samfunn oppnås gjennom de helt konkrete prosjektene, men også gjennom å samle nasjonen til en dugnad for fellesskap, sier TV-aksjonsleder Vibecke Østby.

 Alt fra kongehuset og fylkesmenn, rådmenn og ordførere, til næringsliv, lag og foreninger, skoler, trossamfunn og menigmann har stått på for å gjøre denne store dugnaden mulig.

 – Vi har all grunn til å være veldig stolte av vår felles innsats. Jeg er så utrolig glad og rørt over å se hvordan hele landet mobiliserer hvert eneste år for å gjøre verden til et litt bedre sted – en aksjon av gangen, sier aksjonslederen. 

Se resultatene her:

https://giverstafett.no/landsstatistikk

Les mer om årets TV-aksjon på www.blimed.no

 

For ytterligere kommentarer, kontakt:

Kommunikasjonssjef Kirkens Bymisjon, Ragnhild Kaski: 411 01 621

Kommunikasjonsleder for TV-aksjonen, Maren Thorsen Bleskestad: 915 37 147

TV-aksjonsleder Vibecke Østby: 920 40 652

 

Fakta om TV-aksjonen:

  • TV-aksjonen har blitt arrangert en søndag i oktober hvert år siden 1974.
  • Årets TV-aksjon går til Kirkens Bymisjons arbeid for å et varmere og mer inkluderende samfunn.
  • NRK TV-aksjonen er verdens største innsamlingsaksjon. Hvert år besøker 100 000 bøssebærere samtlige av Norges 2,3 millioner husstander.
  • Over 7000 frivillige jobber fram mot aksjonsdagen for å mobilisere 100 000 bøssebærere.
  • Siden 1974 har det norske folk samlet inn over syv milliarder kroner som har gitt titalls millioner mennesker livsviktig hjelp.